Over Aegon Copa Amsterdam

Aegon Copa Amsterdam is een internationaal top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar. Het toernooi vindt in 2014 voor de tiende keer plaats, de speeldata zijn 7-9 juni.

Historie

Voor veel mensen is de Aegon Copa Amsterdam de wederopstanding van het roemruchte Pinkstertoernooi van Blauw Wit. Dit toernooi beleefde tientallen prachtige edities: eerst op de bijvelden van het Olympisch Stadion, later bij FC Blauw-Wit Amsterdam. In de jaren negentig kon het Pinkstertoernooi door verschillende oorzaken helaas niet langer plaatsvinden. Wat overbleef waren eindeloos veel herinneringen en schitterende anekdotes over een toernooi met wereldwijde uitstraling.

Aegon Copa Amsterdam

Met de Aegon Copa Amsterdam hebben Sander Mallie, Arnoud Lips en Ed Kuijper een nieuw Pinkstertoernooi gerealiseerd in Amsterdam. Een nieuw toernooi, met een nieuwe opzet, maar met een rijke historie.

Dankzij een ijzersterk deelnemersveld, de hoge bezoekersaantallen, de enorme toewijding van FC Blauw-Wit Amsterdam en de betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven nestelt Copa Amsterdam, met Gestion als hoofdsponsor van 2005 tot 2013, zich direct in de top van Onder-19 jeugdtoernooien wereldwijd.

Thuiskomst

Na vijf prachtige jaren (2005-2009) verhuist de Copa Amsterdam in 2010 van FC Blauw-Wit Amsterdam naar het Olympisch Stadion. Een mooie stap, waarmee het toernooi thuiskomt op de plek waar het ooit begon. Voor de sportmarketingbureaus SoccerID en SportsGen, de organisatoren, is de verhuizing meer nog een mogelijkheid om rond de Copa Amsterdam méér voetbalactitiveiten te organiseren.

Na het succes van voorgaande jaren werd de Aegon Copa Amsterdam voor de vierde keer in het Olympisch Stadion georganiseerd. Speeldata waren 18, 19 en 20 mei 2013. De speeldata van 2014 zijn 7, 8 en 9 juni.

  • Hoofdsponsor

  • Partners

  • Sponsors