Over Aegon Copa Amsterdam

Aegon Copa Amsterdam is een internationaal top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar. Het toernooi vindt in 2015 voor de 11e keer plaats, de speeldata zijn 23 mei, 24 mei en 25 mei 2015.

Voor veel mensen is de Aegon Copa Amsterdam de wederopstanding van het roemruchte Pinkstertoernooi van Blauw Wit. Dit toernooi beleefde tientallen prachtige edities: eerst op de bijvelden van het Olympisch Stadion, later bij FC Blauw-Wit Amsterdam. In de jaren negentig kon het Pinkstertoernooi door verschillende oorzaken niet langer georganiseerd worden.

Aegon Copa Amsterdam

Met de Aegon Copa Amsterdam hebben Sander Mallie, Ed Kuijper en Arnoud Lips een nieuw Pinkstertoernooi gerealiseerd in Amsterdam. Een nieuw toernooi, met een nieuwe opzet, maar met een rijke historie.

Thuiskomst

Na vijf prachtige jaren (2005-2009) verhuist de Copa Amsterdam in 2010 van FC Blauw-Wit Amsterdam naar het Olympisch Stadion. Een mooie stap, waarmee het toernooi thuiskomt op de plek waar het ooit begon. Voor de SportsGen sportmarkting en SoccerID, de organisatoren, is de verhuizing meer nog een mogelijkheid om rond de Aegon Copa Amsterdam méér sportactitiveiten te organiseren.

  • Hoofdsponsor

  • Partners

  • Sponsors